Archive for september, 2012

Fullt upp

Kl 12.40

Fullt upp…jäktig dag. Hämtat Stella på  dagis och nu ska vi bege oss för att hämta Eliott på skolan. Sen blir det snabbt hem för att  duscha barn och mig själv och hinna röjja undan lite innan vi beger oss till mitt  jobb. Barnen får hänga på i eftermiddag kväll så jupp…fullt upp. Bloggar ordentligt imorgon….ok?

Ha en kanon dag…..*rusar iväg*.

Amen…STOR suck

Kl 09.45

Minns ni att jag skrev för några dagar sedan att jag och M som jag  jobbar med skulle få dela på tiderna istället så att istället för att jobba 4 dagar i veckan så skulle det bli 2 dagar i veckan?? Jättetråkigt så klart och jag fick säga till på  dagis och  fritids att tiderna för barnen skulle ändras. För Stellas del kunde det ju blivit bra eftersom hon då hade fått fler förmiddagstider och därav fått vara med i verksamheten. Eller jag tror det i alla fall för det är bestämt att vi skulle ordna med hennes schema idag då jag lämnar henne och det här skulle vi då bestämma utifrån att jag jobbar två dagar i veckan.

När jag hade ringt dagis och så och sagt att det är två dagar i veckan som gäller så får jag senare på eftermiddagen ett sms där M berättar att hon ska sluta och undrar då om jag är intresserad utav att ta alla passen? Nu känns det bara rörigt och det är ett evigt hoppande mellan 2 eller 4 dagar, får säga om på nytt till dagis/fritids och yada yada och ja…..just nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Eller jo, det vet jag…kämpar för att hitta ett annat  jobb [fast att jag trivs där jag är] för det är för mycket krångel och jag känner att Stella får gå före. Hennes välmående är viktigare och om det inte går att ordna bättre tider för henne om jag ska jobba 4 dagar i veckan så får jag säga nej. Jag känner att dom få timmarna som jag jobbar inte är värt alls om det inte blir bra för Stella. Så när jag lämnar henne idag så får jag förklara att det kanske blir att jag jobbar 4 dagar i veckan om hon kan få bättre tider annars håller jag fast vid dom två ynka dagarna i veckan tills jag hittar ett nytt jobb. Satt igår och fixade min sida på AMS, har sökt jobb och så vidare. Nu vill jag inget hellere än att ha ett jobb, vad som nästan…bara det är bättre tider liksom. Nu när jag är igång vill jag mer känner jag. Rörigt eller hur?

Men vad jag vill ha sagt som största prioritet är att Stella är viktigare än några få timmar i veckan. Hon ska inte må dåligt och bli lidande, eller hur?

Nåväl….Eliott är i skolan och vi är hemma. Ska röjja undan, laga lite mat till oss och så där innan vi ska iväg till dagis och sen blir det jobb ikväll.

Eliotts superfina konstverk som han gjorde på rit tavlan när han var med mig på jobb en kväll

Mooooonday

Kl 10.00

Min lilla prinsessa

Jaaaa…då var det MONDAY och en ny vecka har startat. Mannen är på jobb, Eliott är i skolan och jag och Stella är hemma. Inget   jobb för mig idag och därav inget dagis för henne. Hon är i och för sig nöjd eftersom hon inte trivs på   dagis ändå men ja….jag är ju ännu inte nöjd med situationen eftersom ingen förändring skett hitentills. [Håller på att få tag i förskolechefen så får se vad som sker].

Jag och mannen fick i alla fall se klart Mr. Brooks igår. Sjukt att man verkligen inte kom ihåg ett dugg utav filmen fast att vi har sett den innan. Jag fick inte en ända ”aha…..just det….ja, så var det” känsla…haha. Så ja, det blev ju som att se en ny film fast att jag redan sett den….wierd :wink: . Nåväl….en BRA film i alla fall så det så.

Mmmm…får se vad som hittas på idag….just nu slöar vi bara. Eller ja, Stella leker och jag sitter här. Känns som om alla mina krafter är som bortblåsta.

Vad hittar ni på en dag som denna?

Familjen NÖRD

Kl 17.45

Jag fick en väldigt sur Eliott glad igen genom att göra ”funny faces”

Haha…vad ska man säga. Daddy Cool skulle hjälpa Eliott med en bana på Super Mario….slutade med att han fastnade i spelet och sen har även jag spelat och Stella….familjen SPEL NÖRDAR. Men alltså…man fastnar och kan inte lägga det ifrån sig :wink: . Just nu sitter grabbarna och spelar, Eliott och Emil men snart åker dom ut för det tramsas och kivas om vartannat.

Ok….pausade i inlägget för att duscha och nu är klockan istället 18.17. Stella och Emil är på rummet och leker och Daddy Cool och Eliott spelar Mario. Var skönt att ta sig en dusch kan jag säga. Barnen får ett tag till med vad dom gör sen ska även dom duscha, äta kvällsmat och hålla lite kväll innan det är säng dax för dom. Sen ska jag och mannen mysa i soffan och förhoppningsvis få se klart hela Mr. Brooks [snälla rara sötaste Stella….sov heeeeeeeeela natten].

Imorgon är det måndag och jag är ledig [tyvärr], Eliott ska till skolan och jag ska försöka få tag i den där förskole chefen för att få rätt på Stellas tider på dagis.

Well…over and out!!!

…..

Kl 11.00

Söndagsnöje i regn vädret??

Sonen sitter i soffan i kalsonger och spelar Mario Car på Wie:et

Dottern sitter i bikini  [längtar till sommaren?] vid köksbordet och äter mackor med räkost

Mannen har nyss vaknat och sitter och läser nyheterna på datorn

Jag sitter med korsord och bok [eller ja…just nu datorn]

Äre söndag eller?? 

Regn och slut mamma

Kl 08.20

Prinsessan Stella

Jaha…då var det söndag och SURPRISE….det regnar. Himla ovanligt jue……boooooooring . Vi körde bara på en vanlig hemmadag igår faktiskt, tog det lugnt och mös runt lite, lirade Guitar Hero och så där. Eliott var ute och lekte exakt hela dagen och på eftermiddagen så lämnade jag Stella hemma hos hennes kompis Wilda.

På kvällen så såg jag och mannen film. Först såg vi nya Johan Falk….braaaa film och spännande och väntar redan på dom 5 till som ska komma efter :smile: . Därefter så började vi se på Mr. Brooks  [har sett den en gång innan men glömt typ allt] MEN så har vi lilla fröken Stella som måste vara i en jäklig konstig fas för tillfället eller något. Hon vaknar varje kväll flera gånger och ska ditten och datten och undrar när jag ska lägga mig. Hon vaknar inte en gång utan vaknar, sover 10 minuter, sen kallar hon igen och så håller det på. Hon lägger inte av förräns hon sover i vår säng med mig. Jag orkar liksom inte. Såg bara lite på filmen för jag gav upp och gick och la mig med henne. Jag kan säga blankt nej men då skriker hon och ja, vi har ett  barn till som faktiskt sover hela nätterna och jag vill inte att han ska bli väckt. Undrar om detta kanske hänger ihop med hennes nojja hon har för att vara själv uppe på rummet?? Jag vet inte…vet bara att jag blir knäpp och helt slut :cry: . Jag vet inte hur jag ska göra med henne….ärligt. Det går inte att ha det så här…..det har varit så här i 2 månader och jag som trodde att det skulle släppa efter ett tag. Well….TJI fick jag. Tips på hur jag gör med henne innan jag går under??

Nååå….söndag idag….och regn…..städardag lutar det åt. Ha det gött!!

???

Kl 08.30

Eliott var med på mitt  jobb en kväll…tyckte han var skoj

Nu har det blivit lite så halvkass uppdatering här på bloggen igen. Men ärligt så tappar man stinget liiiiiiite då man ser på statistiken att sååå många läser och sen kommer det typ 1 eller 2 kommentarer. Om man läser kan man väl skicka iväg en kommentar? Jo, jag bloggar för min skull, för att jag tycker att det är roligt men en del utav det är ju respons bland kommentarer till det man skriver, eller hur? Nåväl…ville bara skriva det.

Idag är det i alla fall lördag, vet inte riktigt vad som sker. Hösten är här och tycker dagarna består utav regn och kyla…brr. Mysigt i och för sig att få tända ljus och så på kvällarna :smile: . Hade fredagsmys igår så klart och det började med ur god middag. Baconinlindad fläskytterfilé med potatisgratäng och sallad. Kan berätta att det var uppskattat utav hela familjen…åt tills jag nästan sprack :wink: . Sen var det Fångarna På Fortet och lite  chips och  godis till det.

Just nu är ungarna uppe och leker på sina rum. Försöker fortfarande klura ut hur jag ska göra med Stella så att hon vågar vara där uppe och leka, själv. Hon kan leka där nu eftersom Eliott är där uppe men annars vågar hon inte. Det är snart 2 månader nu som hon inte har lekt där uppe…hon vägrar alltså släppa den här zombie/mumie nojjan hon har fått. Så fort Eliott går ner där ifrån så springer hon efter i nästan full panik. Fattar inte när det ska släppa liksom?

Nåväl…lite mer  kaffe nu och så ska jag kika in till er, ha en fin dag!

Förändringar

Kl 15.30

Helt klart farligt gott

Igår var det onsdag…den dagen då jag inte har så mycket tid hemma [1½ timme typ] så blev inget bloggande igår. Jobbade först förmiddag vilket innebär att jag beger mig hemmifrån 07 för att lämna  barn på dagis/fritids, sen bussresa till  jobb, jobba, hämta Eliott på fritids, landa lite hemma, fixa undan hemma och sen iväg igen för att lämna, åka buss, jobba… för att sen komma hem runt 21.30 tiden. Klagar absolut INTE, gillar action :smile: . Igår följde dock Eliott med mig till jobb [på eftermiddagen/kvällen] istället för att bege sig till fritids igen. Han tyckte att det var jätteskoj att vara med och han skötte det bra :smile: .

Nu blir det dock förändringar på jobb och inte till det bättre som jag så innerligt hoppades på. Hade hoppats på fler timmar men istället för att jobba 4 dagar i veckan så blir det nu bara 2 dagar i veckan :cry: . Jag och M som jag jobbar med kommer till att skiftas om dagarna så jaaa….INTE alls kul känner jag. Jag som var såååå himla glad för detta och nu när jag har kommit igång så känner jag att jag vill jobba MER, inte mindre. Jag har åkt iväg med nästan ett leende på läpparna varje dag  förutom [för Stellas del då] för att jag ser fram emot att komma iväg och jobba men nu kan jag känna lite att är det värt att resa med buss och väntnigar i stan så lång tid för att jobba 6 timmar varannan vecka och 9 timmar varannan?? Min glädje försvann lite måste jag erkänna även om jag visste att det kanske kunde bli mot detta hållet. Men aaa….så är det och ja…får väl jobba så tills jag får ett annat arbete [ja, jag letar faktiskt redan runt]. Men TRIST att det blev på detta hållet!!

Men ja…barnen är ute och leker någonstans just nu i alla fall och jag sitter här bara och glor eftersom jag då inte ska jobba ikväll. Ska liksom inte jobba förräns på tisdag :cry: .

Hoppas ni har haft en bra dag!!

Action action action

Kl 12.30

Mys Stella i sin One Piece

Det har blivit en ny dag och det är väl först nu som jag hinner sitta ner i några minuter innan vi ska iväg och hämta Eliott på skolan. Har varit full fart för att ha i princip allt klart tills det sen är dax att lämna barnen igen och jag ska iväg till  jobb. Haha…man märker att man lever kan jag säga :wink: .

Igår var det full action på jobb kan jag säga. Var helt själv och jag hade 12 barn från 6 månader till 11 år. Inte en lugn stund förräns precis i slutet då det bara var jag och en 11 åring kvar. En 6 månaders som inte kan sitta själv, en 1 åring som klättrar ÖVERALLT och andra åldrar på det, både glada och ledsna.  Jag hade att göra kan jag säga men det var helt ok. Jag älskar då det är fart och man har massor utav att göra :smile: . Får hoppas på en lika action fylld kväll idag igen…yes själv ikväll igen så andas…det får jag göra då jag kommer hem….haha.

Några har frågat hur det blir med Stellas tider nu. Hmmmm….alltså jag vet inte för till svar så fick jag att denna veckan ska vi prova med SAMMA tider som hon hade i förra veckan, för att se om det blir bättre. Ehhhhh…det är ju INGEN förbättring för Stella med samma tider. Det är inte fler  barn för det och hon  kommer fortfarande INTE  in i verksamheten. Hmm….hur tänkte dom där???? Och dom själv håller med om att det är synd att hon inte är med mer i verksamheten. Men hallå…varför sätta exakt samma tider då?? Näää….jag kommer att fortsätta kämpa för att det ska bli rätt för Stella…just nu får jag bara ont i magen då jag lämnar henne och hon vantrivs så in i norden. Men att prata med dom är som att prata med en fet jäkla betongvägg!!!!

Näää…nu måste vi gå och hämta sonen!!

Måndag – Ny vecka, nya tag

Kl 08.30

En del utav min arbetsplats

Då var det måndag och ny vecka igen…..gooosh vad tiden, veckorna, sekundrarna rusar, eller? Jag och Stella har lämnat Eliott på skolan. Trist väder ute och dom ska till skogen och lite så. Blev liksom mössa och vantar som fick följa med idag. Känns liiiite skumt för aaa…..ja, dessa väder svängar. Tycker ju inte att det borde vara höst och kallt redan men känns väl ”för tidigt” eftersom vi inte fick någon direkt sommar? Nåväl….han lär väl ha skoj ändå ute unge som han är :wink: .

Nu blir det lite hemmafix och så där och sen ska Stella lämnas i eftermiddag [och få nya BRA tider] och sen blir det  jobb ikväll. Är trött som en gnu men man piggnar nog till :smile: .

Önskar er en bra dag..hinner kanske uppdatera mer sen, får la se helt enkelt!

Sunday

Kl 09.35

Hihi…sovandes  barn för läääängesedan

Jaha…då var det söndag och snart dax för en ny vecka. Ska bli intressant att få se vad Stella får för tider på  dagis nu då. Hoppas att det blir så himla mycket bättre för henne för denna vecka som har varit har jag tyckt synd om henne och i torsdags hade jag ont i magen då jag lämnade henne. Känndes inte alls kul :cry: . Nåja…det SKA bli bättre för henne så det så!!

Och idag ska vi övningscykla. Stella har  vägrat att cykla utan stödhjul men nu när hon har tagit över Eliotts förra cykel så kanske det går lättare. Hon är alltså jäkligt envis ungen…haha. Men öva öva så blir det nog bra :smile: .

Igår var det mest lugnt. Barnen var ute och lekte en massa, mannen hade  huvudvärk och så, så det blev lugna puckar men det var helt ok. Synd han hade huvudvärk så klart så hoppas att det är bättre idag. Var även hemma hos Christina igår på lite  kaffe och det blev en del skratt och lite så galet. Haha….skönt att ha en vän som henne…lite utav samma skrot och korn som jag. Näää…mannen har nyss vaknat till liv här så lite  kaffe och så där nu då. Ha en fin dag alla där ute!!

Saturday

Kl 09.00

Coola killen en dag i maj förra året

Go morron lördag…sovit hur gott som helst. Igår var det fredag och då var både jag och Stella lediga. När vi hade lämnat Eliott i skolan så vilade hon jag i en och en halv timmes tid, var lite tröttmössor båda två :wink: . Skönt att kunna ta sig en vila bara så där…haha.

Sen gick väl dagen i sin vanliga ordning känner jag. Hon lekte, jag städade, sen hämtades Eliott från skolan och sen lekte barnen ute med sina kompisar. Brrr…var rejält höst väder ute igår med blåst, regn och så där. Tände ljus här på kvällen sen då det var dax för fredagsmys. Fredagsmys med lite gott och Fångarna På Fortet som barnen gillar  :smile: .

Förresten…fick inga nya tider för Stella på hennes  dagis då jag lämnade henne i torsdags utan det ska fixas på måndag i stället. Hmm…jag skulle ju komma tidigare för att vi skulle ordna det och vi kom ju också tidigare men ändå skulle det tas på måndag. Jaja..varför komma tidigare då liksom? Sa även till att det inte var acceptabelt att hon hämtades i det skicket hon var i onsdags [står om det HÄR]. Fick veta att hon visst det var avtvättad och det sades att klockan var mycket och det blev irritation då jag sa ifrån. Spelar ingen roll om klockan var mycket, det hände 17.30 och hon blev hämtad 17.50…nog banne mig hinner man tvätta av henne ordentligt då? Nåja…fick i alla fall markerat att varken jag eller Daddy Cool accepterade det så hoppas att det inte händer igen.

I alla fall….lördag idag och jag vet inte än vad som sker. Ska i alla fall dricka  kaffe med bästaste Christina så det så :wink:

Dagis issues

Kl 09.30

Älskade lilla tös

Kan säga att det svider enormt i mamma hjärtat då ens dotter inte alls trivs på sitt nya  dagis :cry: . Första veckan [inskolnings veckan] så trivdes hon jätte bra vilket är förståeligt då hon var där under dagen och var med i verksamheten med dom andra barnen. Hon tyckte det var roligt och gick till dagis med glädje. Efter inskolningsveckan och då jag började jobba så ändrades hennes tider och hon skulle gå där mellan 15 på eftermiddagen tills klockan 18 då hennes pappa hämtar. Där blev det fel för först och främst Stella och givetsvis för mig och hennes pappa som hör och ser att hon inte trivs alls och inte vill gå till dagis. När jag lämnar klockan 15 så är där nästan inga  barn och självklart så missar hon ju ALL form utav verksamhet [har skrivit om det längre ner också]. Hon får ingen chans till att lära känna dom andra barnen eftersom hon bara är med på onsdagar då hon går 7.15-18. Hon är helt ny på dagiset men är inte med på något. Hur får man kompisar då? Hur kan man få vara med i gemenskapen med dom andra barnen då? Det är ju hur mycket som helst som hon missar. Gymnastik, utflykter, alla aktiviteter dom gör osv. Igår kände både jag och mannen att nej…det här är INTE bra för Stella någonstans och det får ändras på något sätt. Ringde idag och berättade om Stellas och vår situation för hon som har hand om dagisen här och hon höll med [tack] så när jag lämnar Stella idag så ska vi lägga upp så att det blir bättre för Stella. Så hoppas på en klar förbättring så min älskade lilla tös får vara med i verksamheten och få lära känna dom andra barnen….och förhoppningsvis trivas.

Sen en  annan sak jag ska ta upp också [med dagis] som gjorde mig och mannen arga igår. När mannen hämtade Stella igår så stank hon vidrigt utav urin. Hon hade inte hunnit till  toaletten i tid så därav kissade hon på sig. Men personalen som var med henne hade inte tvättat av henne [bytt kläder på henne ja, men inte tvättat av henne]. Det kan dom ju inte ha gjort med tanken på doften. Det är väl deras skyldighet att tvätta av barnen om olyckan händer, eller? Nu hände detta ett tag innan hon blev hämtad och Stella var inte med sin ordinarie  personal men det spelar väl ingen roll? När jag jobbade på dagis och det hände kiss olyckor då tvättade jag självklart av barnen så dom inte stank urin….det är en självklarhet tycker jag. Tänk om hon hade kissat på sig tex strax efter att jag hade lämnat henne klockan 15. Skulle hon få sitta i stark urin doft ända tills klockan 18 då?? Näää…där blev vi arga och det ska jag ta upp idag.

Inredningstips

Vet att många utav er som läser gillar  inredning precis som jag. Jag menar hur kul är det inte att  inreda och dekorera sitt hem så som man vill ha det :smile: ? K-Rauta till exempel har ju en massa skoj och bra saker. Såg att det finns på deras sida att man på datorn kan prova på att tapetsera och måla så man kan få ett hum om hur det ser ut innan  man gör det på riktigt. Ibland så har man hittat en ”perfekt”  tapet eller färg men väl på väggen så såg det inte alls lika bra ut som det gjorde i huvudet. Känns igen eller?

I alla fall så tycker jag att ni ska klicka in er HÄR  (välj tapethittaren tex om du vill testa att tapetsera) . Sen går det bra att klicka vidare runt inne på K-Rauta för där finns ju en hel del och kanske du får lite mer tips och inspiration till när du ska fixa i hemmet :smile: .

 

En bra första dag

Kl 09.30

Så där….Eliott är lämnad på  skolan och jag och Stella är hemma då hon inte ska till  dagis förräns i eftermiddag. Tycker dock  synd om henne för utav 3 av 4  dagis dagar så börjar hon inte förräns klockan 15 [till klockan 18] vilket gör att hon missar ALL verksamhet som är under dagarna. Det känns inte så där kul faktiskt och sen är det inte så många  barn kvar då jag lämnar henne. På onsdagar får hon sen istället en jättelång dag, från 07.15 till 18, hoppas att hon klarar av det liksom. Sen är hon ledig på fredagar eftersom jag är ledig då. Mmmm…känns lite så knepigt och det känns som om det inte blir så bra för Stella men ja…kan ju inte göra så mycket åt det. Kan ju hoppas och hålla tummarna för att det blir fler dagpass så småningom.

I alla fall så gick första dagen på  jobb igår superbra och det var himla kul. Det var inte ett enda barn som ville hem då föräldrarna kom och hämtade så det ser jag som ett bra  betyg :smile: . Barnen var nöjda och föräldrarna var nöjda! Ser fram emot en lika bra dag idag faktiskt.

Nu ska jag i alla fall se till att få i mig mitt  kaffe och sen blir det till att bädda, diska, rymma upp, starta tvätt, duscha och så där innan Eliott ska hämtas och sen blir det mat innan båda barnen ska lämnas igen. Får kika in till er sen då jag är klar för just nu hinner jag inte. Önskar er däremot en bra dag :smile: .

Och ja…..Men In Black 3 som vi såg igår kväll var skitbra :smile: .