Archive for mars, 2019

Käpphäst tävling

Kl 18.45

Bläää…tidig morgon blev det idag…typ klockan 07. Stella vakande och sen har jag alltså svårt för att somna om. Nåväl, ska försöka hinna med en vila snart så blir det nog bra.

I alla fall…först så hade hon ridning idag. Tja…tyckte väl inte det var den bästa gången men det hade nog att göra med att det var en ny ridlärare och det blev mest att dom red runt. Någon galopp och något hopp. Men men…blir väl bättre nästa gång. Efter ridningen så fick Stella skynda sig in i stora ridhuset då hon skulle vara med på sin första käpphäst tävling. Hon var med på två höjder…30 cm och 40 cm. Hon valde att välja lågt eftersom det var första tävlings gången och hon var lite nervös. Men det gick bra och det var många som var med…kul. Nu vill hon definitivt vara med fler gånger och med högre höjder  Häftigt att dom äntligen anordnar käpphäst tävligar här också…det har vuxit till en stor sport.

Försöker länka video och hoppas på att det funkar: [ annars får man klicka på länken helt enkelt ]

 

 

Ikväll är det finalen på Mello…vi tittar och hoppas på att rätt låt vinner. Jag håller på Hanna/Liamoo eller Wiktoria. Ska ni kolla och vem håller ni på?

Friday with a bad start

Då var det fredag och jag hade ännu en stängning idag [ stängde igår också ]. Skulle börja 8.30 så jag cyklade i vanlig tid som jag brukar. MEEEEN….när jag hade kommit en ganska bra bit på vägen så hoppar växlen, den går i sönder, så pedalerna bara snurrar i princip. Skojar inte när jag säger att det blev värsta spinning passet  Meddelade jobb att jag skulle bli sen så vände hem så mannen kunde fixa cyklen. Tack och lov så jobbade han hemi från idag annars hade jag snällt fått invänta bussen istället. Nåväl 45 minuter sen så kom jag till jobb…puh.

Tur att det bjöds på go fika på jobb idag…perfekt efter en dålig start…haha. Tack Emma och fortsatt grattis.

Nu har jag typ landat här hemma och det hålls efterlängtad helg. Ska snart se på Talang och efter det så blir det kanske någon serie. Sen blir det nog lite X-box spelande också så att jag inte somnar hur tidigt som helst 

Skål på er och ha en trevlig fredags kväll

Onsdag mitt i veckan

Kl 19.30

Ja, då var det onsdag och woop woop….inte ofta det kommer ett blogg inlägg mitt i veckan men nu blir det ett litet i alla fall 

Vart uppe sjuuukt tidigt idag. Hade öppning på jobb så klockan ringde klockan 04. Har egentligen inga problem med att gå upp så tidigt då jag är morgonmänniska men när klockan blir runt 12 slaget så är man lite som en zombie. Efter jobb blev det i alla fall en vila här i soffan för att förhoppningsvis klara av lite utav kvällen. På senare tid somnar jag tidigt i soffan. Alltså innan ens barnen går och lägger sig. Tycker INTE att det är speciellt kul och fattar inte varför men det går verkligen inte att hålla sig vaken. Idag testar jag med att jag och mannen håller kväll [ vi brukar kolla serier ] lite senare så kanske det funkar. Jag menar…man vill ju ha lite fritid efter jobb. Just nu känns det bara som man jobbar, fixar med hemmasysslor, sover och så börjar det om.

Mysfrukost på jobb imorse

Nu ska jag snart hänga lite tvätt och fixa lite kvällsmat…ska se till att Stella kommer in i duschen också. Och ja…givetvis blev det semlor igår när det var fettisdagen. Blev semla både på jobb och hemma 

Semla på fettisdagen…yummi

Nya naglar och en tur på Väla

Kl 19.15

Klockan11 idag så begav jag mig till Väla. Det var dags att göra nya naglar och det blev i 3 olika lila färger denna gången. Ganska neutralt för att vara mig men det blev bra som alltid. Sjukt nöjd då med andra ord 

När jag nästan var klar med naglarna så kom mannen deit så det blev så klart en fika på Espresso House där efter. Blev en semla även idag…haha. Gott gott. Sen blev det lite shopping eftersom vi inte orkade med det när vi var där i fredags. Blev 2 par skor till Eliott, 1 par byxor till Stella, 1 tröja och 1 par leggings till mig, en ny brödrost [ för 4 mackor ], och nya Hue lampor som mannen ville ha. Bra shopping idag.

Dagens fika

Köpte förresten nya ridbyxor och ett nytt ridspö till Stella igår

Sen har vi haft Robin och Wille på besök här nu på eftermiddagen och sen har det blivit lite hemmafix och så där. Shit…denna dagen gick lite för fort känner jag nu, redan kväll. Tycker att helgerna är alldeles för korta, inte sant?

Just det…igår kväll spelade jag, mannen och Eliott  [ Stella sov ]MonopolX-boxet. Vi satt och spelade till 01.30 på natten…haha. Gissa vem som vann? Just det…helt rätt….det gjorde jag 

Nåväl….får väl avsluta nu och se till att bege mig in i duschen. Hoppas att ni har haft en bra helg?

Weekend

Kl 08.25

Go morron på er och välkommen lördag. Skönt med helg nu efter en intensiv men kul vecka på jobb. Och vädret…det har ju varit helt amazing hela veckan. Men så blir det helg och poff…det fina vädret försvinner. Är det inte typiskt? Nåja!!

Öppnade på jobb igår, vilket är skönt en fredag, så jag och mannen möttes på Väla när han hade slutat jobb. Tog en liten fika date på Espressohouse och årets första Semla åts. Mmmm…gott var det  Gick sen en runda  och kollade runt men vi båda var för trötta för att vandra runt där så det blev bara snabbt innan vi gick hem igen och höll fredag.

Go fika på Espressohouse

Hemma sen så blev det en vila och sen kom Eliott hem efter att ha varit ute och kickat med polarna. Våren börjar komma och då ser man sällan Eliott. Kul dock att kick intresset kom tillbaka…trodde faktiskt inte det. På kvällen tittade vi på Talang och det blev en öl för mannen och ett glas rosé för min del till det.

Lördag idag då och jag och Stella ska till ridhuset. Nästa lördag har hon både vanlig ridning och efter det så ska hon för första gången tävla i käpphäst hoppning. Kul att dom äntligen har det på ridhuset här också. Men det blir ju så när fler och fler hoppar på aktiviteten, eller sporten som man ska säga. Nervös är hon dock men det kommer till att gå bra. Hon kommer att tävla i höjden 30-40 centimeter.

Nu tänkte jag kolla runt på nätet efter inspiration till snygga naglar..har beställt tid för att göra nya imorgon och jag tror att jag vill ha  i färgen lila denna gången, olika lila….eller grått….eller grått och lila. Hmmmm…svårt för att bestämma mig